Love on Drugs : Fluke

 


Fluke is het vierde album van Love on Drugs, ook wel Thomas Pontén and band genoemd. De in Gothenburg, Zweden woonachtige Pontén is de frontman van deze groep en levert de liedjes. Bij het schrijven ervan voelt hij vooral verwantschap met artiesten die uit meerdere vaatjes tappen zoals Bob Dylan, Joni Mitchell, XTC, David Bowie, Kirsty MacColl, The Band en Elvis Costello. Reeds in de laatste klas van de lagere school begon hij trouwens met nummers schrijven. Toch stortte hij zich niet volledig op een muziekcarrière maar werd muziektherapeut.

Het album opent met het persoonlijke, uptemponummer Through the Dark. Het gaat over  de gevoelens van Thomas  over het ondergaan van een onderzoek naar de ziekte van Parkinson bij hem, nadat hij al een paar jaar last had van zowel een tremor in zijn linkerarm als -been. Als gitarist is hij bang zijn motorische vaardigheden te verliezen, maar hij erkent ook de ironie van het dagelijks werken met kinderen met een handicap in zijn werk als muziektherapeut en nu mogelijk zelf gehandicapt worden.

Fluke is een gevarieerde mix van powerpop en Americana geworden, waarbij hij zijn eclectische muzieksmaak botviert. Afsluiter Heaven is een Talking Heads cover. Hopelijk blijft Pontén bespaard van de ziekte van Parkinson, want Fluke smaakt naar meer.

Theo Volk

Releasedatum : 2 juni 2023 Paraply Records

Website : https://loveondrugs.bandcamp.com/