Roseanne Reid : Lawside

 


Toch langer dan verwacht verschijnt na vier jaar het vervolg op het overtuigende debuutalbum Trails van de Schotse singer-songwriter Roseanne Reid. Dat album werd geproduceerd door Teddy Thompson in Brooklyn in slechts vijf dagen tijd. Daarop was onder andere het prachtige duet Sweet Annie te horen met Steve Earle, die ze al sinds 2014 kent.

Voor opvolger Lawside werd meer de tijd genomen en dat is duidelijk terug te horen, het album is een stuk consistenter en beter opgenomen. Verantwoordelijk daarvoor is producer Dave Macfarlane. Het album werd dicht bij huis vastgelegd in Perth. Lawside is vernoemd naar het Dundee district, waar de meeste liedjes geschreven zijn.

Doordat men meer tijd had om op te nemen, kon men de liedjes beter uitwerken en dingen uitproberen. Daardoor klinkt het ook een stuk zelfverzekerder dan het debuut. Overigens waren er de afgelopen vier jaar nog al wat veranderingen in het leven van Roseanne, waaronder dat haar gezinsleven werd verrijkt met de geboorte van een kind.

Trails was prachtig, maar Lawside is weer een grote stap voorwaarts. Morgen en overmorgen is Roseanne met Steve Earle te zien in Nederland en zal ze ongetwijfeld de nodige nieuwe songs ten gehore brengen.    

Theo Volk

Releasedatum : 2 juni 2023 Last Man Music

Website : https://www.roseannereid.com/

 

Roseanne Reid live (supporting Steve Earle) :

03-06 GRONINGEN : De Oosterpoort

04-06 TILBURG : Poppodium 013

07-06 BORGERHOUT : De Roma