Jonny Benavidez : My Echo, Shadow and Me

 


De mosterd haalde zanger Jonny Benavidez vandaan bij zijn opa John Lorenzo Guzman, die begin jaren zestig in de nodige bandjes speelde in El Paso, Texas. Op zijn dertiende kreeg Benavidez een platenspeler en een box gevuld met r&b, doowop en soul singles. Op maniakale wijze werden die singletjes bestudeerd om uiteindelijk zijn eigen unieke stem te vinden.

Een toevallige ontmoeting met Dimas Garza bracht zijn carrière in een stroomversnelling, zeker nadat hij het podium deelde met artiesten als Eugene Pitt en Archie Bell. Het wekte op een gegeven moment de interesse op van Timmion Records. De twee uiterst succesvolle singles die hij maakte met Cold Diamond & Mink (Bobby Oroza,  Pratt & Moody) maakte de weg vrij om zijn debuutalbum My Echo, Shadow and Me op te nemen.

Een album dat de luisteraar terugslingert naar de jaren zestig. Het elftal zelfgeschreven nummers vormen een staalkaart van mans kunnen. My Echo, Shadow and Me is volgens mij een album dat naast r&b, doowop en soul ook zeker liefhebbers van rocksteady artiesten als The Heptones en Alton Ellis zou kunnen aanspreken.  Overtuigend debuut.     

Theo Volk

Releasedatum : 23 juni 2023 Daptone/Timmion Records

Website : https://www.facebook.com/jonny.benavidez