Loupe : Do You Ever Wonder What Comes Next?

 


In 2019 moest de Amsterdamse band Dakota noodgedwongen stoppen. Men ging hierna verder onder de naam Loupe met als nieuwe zangeres Julia Korthouwer. Het Amsterdamse indierock/pop  kwartet bestaat verder uit Annemarie van den Born (drums), Lana Kooper (bas) en Jasmine van der Waals (gitaar). De dames kennen elkaar al heel erg lang, speelden samen in diverse formaties. De afgelopen vier jaar werkten ze toe naar een eigen sound, het eindresultaat is het uitstekende debuutalbum Do You Ever Wonder What Comes Next?

Men maakt regelmatig gebruik van sfeervolle soundscapes. Ook de ritmesectie speelt een belangrijke rol door hun inventieve spel. Het meewerken van de Antwerpse producer Arne van Petegem mag zeker ook niet onderschat worden. Hij heeft in Nederland vooral bekendheid gekregen door zijn samenwerking met Moss. Loupe speelde al in het voorprogramma van deze band. Van Petegem bepaalde voor een groot deel de sfeer op het album.

Het album werd in zijn geheel opgenomen in de studio van Jan Schenk, die geluidstechnicus was. De thema's van de liedjes gaan vooral over het leven in de grote stad en menselijke relaties en jongvolwassenheid. Volgens de dames waren onder andere Prince, Khruangbin en Beyonce inspiratiebronnen. Deze maand staat het viertal op de cover van de nieuwe Mania en werd verkozen tot No Risc Disc, volgens mij een terechte keuze.    

Theo Volk          

Releasedatum : 16 juni 2023 Excelsior Recordings

Website : https://www.thisisloupe.com/

 

Loupe live :

08-07 LEIDEN : Werfpop

08-07 PURMEREND : Camping in het fruit

15-07 FINSTERWOLDEN : Hongerige wolf

05-08 OLDENZAAL : Flycatcher festival

03-09 MAASTRICHT : Bruis

09-09 BERGEN OP ZOOM : Popmonument