Elephant : Shooting for the Moon


 

Een perfecte compagnon voor het huidige, uitzonderlijke nazomerweer is Shooting for the Moon van de Rotterdamse indieband Elephant. Een band die duidelijk de wind in de zeilen heeft. Hun debuutalbum Big Thief werd in de pers vaak bewierookt. Een album dat ook op veel airplay kon rekenen en hun clubtour was destijds volledig uitverkocht. Net als het debuut is het album geproduceerd door Pablo van de Poel (DeWolff) in diens analoge studio Electrosaurus Southern Sound Studio in Utrecht. Ook ik andermaal Stan de Kwaaisteniet op toetsen van de partij.

Ook deze keer werden de nummers gezamenlijk geschreven, op de reeds vrijgegeven relaxte single The Morning na. Ze schreven het samen met de uitzonderlijk getalenteerde Gentse singer-songwriter Meskerem Mees. De band ontmoette haar backstage tijdens een festival. Ze vonden elkaars show  goed en toen ging het balletje rollen.

Het is de relaxedheid en heerlijke samenzang die voor mij de grote kracht vormt van hun muziek en ook hun gitaarsound vormt een extra, positieve factor. Nog steeds presenteren ze zich als een collectief, nog steeds staat niet bij de credits vermeld wie wat heeft gedaan. Dat heeft misschien te maken, dat ze alle vier vooral sidemen geweest zijn in andermans projecten. Naast The Morning behoren zeker ook The Magnet en de afsluiter Moonlight tot mijn favorieten.

Wie het debuut, net als ik omarmde, gaan dat zeker ook met Shooting for the Moon doen. Het album gaat uiteraard met een tour gepromoot worden, voor de data, zie hier.

Theo Volk

Releasedatum : 15 september 2023 Excelsior Recordings

Website : https://www.elephantmusic.nl/