Pitou : Big Tour Live EP

 


Sinds haar debuut EP uit 2016 volg ik met groot enthousiasme deze eigenzinnige singer-songwriter. Dit jaar verscheen, na twee prachtige EP’s, haar debuutalbum Big Tear. Mijn eindconclusie van mijn recensie was; een bijzonder intrigerend album van internationale allure. Intussen begint Pitou Nicolaes ook buiten onze landsgrenzen bekendheid te krijgen en op te treden.

Voor de live EP Big Tour Live werden dan ook liveopnames gebruikt, die zijn gemaakt tijdens een akoestische set in The Union Chapel in Londen.  Twee van haar fraaiste songs, de altijd dik kippenvel bezorgende Animal en Helium, werden daar opgenomen. Minder sober zijn de overige uitvoeringen, dynamiek speelt een belangrijke rol tijdens haar optredens. In de Antwerpse Trix nam ze Dancer en Give Me a Glass op. In Nederland werden verder opnames gemaakt in Merleyn en de afsluiter Cut a Hole in juni tijdens het Best Kept Secret Festival.

De Big Tour Live EP geeft in een half uur tijd een uitstekend beeld van wat je live mag verwachten van een van de meest talentrijke singer-songwriters, die Nederland rijk is.

Theo Volk

Releasedatum : 29 september 2023 V2 Records

Website : https://www.pitoumusic.com/

 

Pitou live:

05-10 PARIJS : SUPERSONIC

07-10 GENT : Bright Lights Sessions

14-10 UTRECHT : EKKO

20-10 GRONINGEN : Simplon Poppodium

25-10 DEN HAAG : PAARD

27-10 LOKEREN : Torenzaal

31-10 BRUSSEL : Pilar