Heather Sarona : Head Above Water


Eigenlijk is Heather Sarona voltijds moeder. Samen met de liefde van haar leven, Kale, heeft ze vier jonge kinderen, variërend in de leeftijd van anderhalf tot tien. Het gezin woont in Holly Springs, midden in de Uwharrie Mountains, wat een rijke historie heeft op het gebied van folk muziek en bluegrass.

Haar opa was een bluegrass muzikant, die Heather op haar veertiende haar eerste song leerde spelen op de oude gitaar van haar vader. Wat later leerde ze zichzelf ukelele en banjo spelen. Ze creëerde een unieke speelwijze door de metalen fingerpicks andersom te gaan gebruiken.

Haar debuutalbum Head Above Water is doorspekt met invloeden uit de traditionele folkmuziek en bluegrass. Opener en titelsong Head Above Water schreef Heather aan het begin van de Corona pandemie, waarin iedereen probeerde het hoofd boven water te houden.

Heather voelde zich niet altijd even gelukkig zoals ze zich nu voelt. Better Than What I Got gaat over de twijfel over het wel of niet doorgaan met een relatie. Een paar jaar terug schreef ze het eenvoudige, opgewekte liefdesliedje A Little More. For Me en I’ll Be Lost zijn beide odes aan haar man Kale. For Me beschrijft hun eerste ontmoeting, waarbij het meteen voor Heather duidelijk werd dat hij de ware was en is. Ooit maakte Heather een kort tripje met alleen de kinderen, maar miste al snel haar man. Ze schreef over deze ervaring I’ll Be Lost.

Zeker zo’n tien jaar oud is Fool. Ze componeerde het toen haar vorige langere relatie op de klippen liep. Het omschrijft het verdriet wat het teweeg bracht. Ook in de drie laatste liedjes All I Need, Don’t Want to Let It Go en Window to Break staat de liefde centraal.

Heather wordt omringd door de crème de la crème uit de bluegrass, waaronder Andrew Marlin (Mandolin Orange, Watchhouse), Libby Rodenbough (Mipso), Sarah McCombie (Chatham Rabbits) en Lizzy Ross (Violet Bell). Tot mijn grote verrassing bleek trouwens Heather zowel Sophie Janna en Margot Merah van The Lasses te kennen, met wie ze allebei ook e-mailcontact heeft. Wellicht een muzikale samenwerking in de toekomst?

Heather is een onafhankelijk muzikant, die ook een Patreonpagina heeft. Head Above Water is een voortreffelijk debuut, waar zowel de liefde, het geluk als de levenslust van afspat.    

Theo Volk

Releasedatum : 28 januari 2022 Eigen beheer

Websites : https://heathersarona.com en https://www.patreon.com/heathersarona