Mean Mary : Portrait of a Woman (Part I)

 


Het was al vroeg duidelijk dat Mary James in de wieg was gelegd voor een muziekcarrière. Reeds op vijfjarige stond ze vol enthousiasme op het podium met een gitaar, die bijna net zo groot was als zij zelf.

Op tweeënveertigjarige speelt ze nog steeds met hetzelfde elan. In de tussentijd is ze een gerespecteerd muzikante, vooral bekend als virtuoos banjospeelster, maar bespeelt daarnaast nog een zevental andere instrumenten.

Haar nieuwe album Portrait of a Woman (Part I) staat vooral in het teken van innovatief banjospel. Ieder aspect van het album zijn in haar handen, van de door haarzelf geschreven songs tot aan de productie. Op enkele van de songs na overigens, die ze schreef samen met haar moeder Jean. Beiden zijn trouwens ook succesvolle schrijfsters. Ook broer Frank speelt een prominente rol met zijn opvallende bariton en twaalfsnarige gitaar.

Zoals gewoonlijk zweeft haar muziek tussen Americana, bluegrass, blues en folk in. Wie een wat andere kant van Mary wil horen, moet nog even geduld hebben, op 19 augustus verschijnt de EP Hell & Heroes Vol. 1, samen met haar Contrarys (Allen Marshall op drums ren David Larsen op bas). Hierop kun je haar meer elektrische en rock kant horen. Hopelijk komt Mary weer snel eens Nederland voor een toer langs de bekende luisterpodia.

Theo Volk

Releasedatum : 22 juli 2022

Website : https://www.meanmary.com