Lera Lynn : Something More Than Love

 


Sinds 2016 plaatste Erwin Zijleman lovende recensies op zijn blog “Krenten uit de pop” over de uitstekende zangeres Lera Lynn. Iedere keer nam ik me voor om haar te checken, maar het kwam er telkens niet van en dat blijkt jammer te zijn.

Something More Than Love is intussen al haar zesde album. De afgelopen tijd kwamen al de nodige recensies voorbij, omdat het album al digitaal uit was. Cis van Looy omschrijft haar in zijn recensie terecht als chanteuse, waarschijnlijk doordat Black River hem, net als ik, doet terug verlangen naar de glorietijd van het Franse popchanson.

Op dit album zijn dan ook veel atmosferische en romantische popinvloeden te horen. Het repertoire luistert op een prettige, wat kabbelende manier weg. Tekstueel vormt de emotionele nasleep van het moederschap (ze werd moeder in Coronatijd) een belangrijk thema op het album. Een deel van de liedjes schreef ze samen met haar partner Todd Lombardo (Kathleen Edwards,Kacey Musgraves). Voor een uitgebreide recensie verwijs ik graag deze van Erwin.       

Theo Volk

Releasedatum (fysiek) : 19 augustus 2022 Icons Creating Evil Art/PIAS

Website : https://www.leralynn.com/

 

Lera Lynn live:

04-12 UTRECHT : TivoliVredenburg