Amanda Shires : Take It Like a Man

 


Ondanks dat zangeres en violiste Amanda Shires pas veertig is loopt ze al vijfentwintig jaar mee in de muziekwereld, die ze begon in de legendarische Texas Playboys. Take It Like a Man is intussen haar zevende album, maar voelt aan als een debuut, omdat het afwijkt met wat ze hiervoor gedaan heeft.

Het is een onverschrokken en openhartig werkstuk geworden. De tien rauwe composities, zwevend tussen alternatieve country en pop, vormen samen een emotionele songcyclus ontstaan tijdens de roerige Coronatijd. Wie denkt dat het gras groener is bij een show biz koppel als Amanda Shires en Jason Isbell weet na het beluisteren van Take It Like a Man wel beter. Ook zij kennen volop huwelijkse problemen. Eerder had ze overigens een relatie met Rod Picott.

Naast enige songs alleen schreef Amanda ook een viertal songs met producer Lawrence Rothman (Angel Olsen, Kim Gordon, Girl in Red, Courtney Love). Don’t Be Alarmed schreef ze met manlief Jason, die ook op diverse gitaren bijdrages leverde.

Met Maren Morris zingt ze de ballad Empty Cups. Beide zangeressen vormen samen met Brandi Carlile en Natalie Hemby de supergroep The Highwomen. Het album wordt geleverd met tekstboekje. Take It Like a Man toont Amanda Shires op haar meest openhartig, maar ook haar meest kwetsbaar.    

Theo Volk

Releasedatum : 12 augustus 2022 ATO

Website : https://amandashiresmusic.com/