Drugdealer : Hiding in Plain Sight

 


Zes jaar terug debuteerde de band Drugdealer met The End of Comedy, dat over een periode van vier jaar werd opgenomen. Frontman Michael Collins liet zich toen vooral inspireren door de singer-songwriters van de vroege jaren zeventig en soft rock pioniers als Harry Nilsson en Steely Dan. Aan dit album werkten toen Ariel Pink en Weyes Blood mee.

Collins werd de afgelopen jaren steeds onzekerder over zichzelf als zanger. Gelukkig veranderde een toevallige ontmoeting in Texas met de visionaire kunstenaar en componist Annette Peacock zijn kijk. Collins speelde toen backstage een liedje voor haar, en ze vertelde hem dat hij niet hoog genoeg zong voor mijn spreekstem. Met die tip ging hij vervolgens aan de slag.

Hiding in Plain Sight is intussen het derde album van de band, waarin nog steeds invloeden van Steely Dan doorklinken. De liedjes zijn bijna zonder uitzondering een zoektocht naar de liefde. Die zoektocht culmineert in het liedje Valentine, een nummer dat Collins schreef nadat hij de band van zijn aanstaande vriendin voor het eerst zag :

"The band plays your songs

And you sing it out

No, I've been a fan of you

For a little while”    

Men krijgt hulp van niet de minsten, John Carroll Kirby (Frank Ocean, Stones Throw) and Daryl Johns (Mac DeMarco, The Lemon Twigs) en zangers Kate Bollinger en Tim Presley. Hiding in Plain Sight is wellicht een aanrader voor liefhebbers van soft pop/rock groepen als Steely Dan.

Theo Volk

Releasedatum : 28 oktober 2022 Mexican Summer

Website : https://drugdealermusic.com/