Hal Cannon : Nothin’ Lastin’

 


Mooi hoe een balletje soms kan gaan rollen. Het was mijn Amsterdamse muziekvriend Henk, die mij in 2015 attendeerde op het album Dark Desert Night van 3hattrio. Op mijn beurt tipte ik Sandra Zuidema van LDM Bookings, die het bijzondere trio naar Nederland haalde voor concerten. Maar ook begonnen Sandra en Luciano via hun webshop Lucky Dice cd’s van de heren te verkopen.

De oudste van het trio is Hal Cannon, die nu zijn tweede soloalbum Nothin’ Lastin’ uitbrengt. Hal is degene van 3hattrio, die totaal geen affiniteit met hedendaagse muziek heeft. Op twaalfjarige leeftijd werd Hal door zijn neef David in contact gebracht met old-time bluegrass muziek, wat bepalend werd voor zijn muzieksmaak.

Hal is een ervaren folkie, hij was de oprichter van Deseret String Band (aka The Bunkhouse Orchestra). De groep bestond van 1972 tot 2002 en vertolkte muziek uit de negentiende eeuw. Ze speelden in 1998 op de Olympische winterspelen van Nagano in Japan. Tegenwoordig is natuurlijk de focus gericht op 3hattrio met hun American Desert Music.

Ook op Nothin’ Lastin’ klinken invloeden door van 3hattrio, kan ook niet anders doordat Greg Istock en Eli Wrankle meespelen. Verder kan Hal onder andere een beroep doen op Tim  & Mollie O’Brien, Rich Moore, Martha Scanlan en Kate MacLeod. Nothin’ Lastin’ slaat op het feit dat tot voor kort Hal Cannon er altijd vertrouwen in had dat dingen goed blijven door generaties heen. Het geloof in vaste waarden kreeg in 2016 een flinke knauw toen Trump aan de macht kwam. De titel kan gezien worden als een wanhoopskreet.

Nothin’ Lastin’ heeft het beste in Hal naar boven gehaald, direct van opener  Thirty-Six Miles had hij me bij de les. Voor wie meer wil weten over dit diepgravende album, kan eventueel hier het interview met d’Lorac Nonnac lezen. Uiteraard is het album reeds te koop in de webshop van Lucky Dice, waar het album ook de cd van de maand is.

Theo Volk

Releasedatum : 7 oktober 2022 Okehdokee Records/Lucky Dice

Website : http://www.halcannon.com/