Guy Verlinde & The Artisans of Solace : Live at Minard

 


Zeven jaar terug recenseerde ik van Guy diens uitstekende, achtste album Better Days Ahead. Het eerste album toen onder eigen naam. De zeven ervoor bracht hij uit onder de artiestennaam  Lightnin’ Guy. Intussen is Guy al de nodige jaren de onbetwiste nummer een van België op het gebied van roots muziek.  Hij toerde non-stop door Europa en deelde zo de affiche met grootheden als : BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat en Jeff Beck.

Als ik me niet vergis is Live at Minard album nummer vijftien. Het zeventig minuten durende liveoptreden werd 25 september vorig jaar opgenomen in Minardschouwburg  in Guys thuisstad Gent. Het concert werd ook op beeld vastgelegd. Guy wordt omringd door uitstekende begeleiders.

The Artisans of Solace zijn een schare topmuzikanten waarmee Guy in het verleden veel muzikale kilometers aflegde. De ritmesectie bestaat uit bassist Karl Zosel en Benoit Maddens op drums, die ook in Guy’s vorige band “The Mighty Gators” de ritmesectie waren. Daarnaast vormen de twee jonge multi-instrumentalisten Tom Eylenbosch (piano & banjo) en Olivier Vander Bauwede (harmonica & elektrische gitaar), die meesters zijn in het kleuren met klank, het muzikale sluitstuk van de band.

Guy en zijn mannen brengen een mooie dwarsdoorsnede uit hun repertoire. Een keer zingt Guy zelfs  in het West-Vlaams, Keppe, ‘k Zien Ier Voe Joe, waarmee hij Flip Kowlier naar de kroon steekt. Het is een ode aan de nieuwe liefde van Guy’s vader. Over het algemeen ben ik niet zo gecharmeerd van livealbums, maar het gevarieerde en uitstekend opgenomen Live at Minard weet geregeld de weg naar mijn draaitafel te vinden.

Theo Volk

Releasedatum : 15 oktober 2022 R&S Music

Website : https://www.guyverlinde.com/


Guy Verlinde & The Artisans of Solace live :

25/10 Abbaye du Vivier, Marche-Les Dammes (B)

30/10 Roots Unlimited, Maastricht (NL)

11/11 Theater Vooruit, Boechout (B)

12/11 O.C De Witte Merel, Lint (B)

15/11 Nona, Mechelen (B)

02/12 Deux Ours Modave (B)

09/12 City Buchhandlung, Dormagen (D)

10/12 C.C. René Magritte, Lessines (B)

22/01 Open Road Sessions, Terheijden (NL)

12/02 Heyhoef Backstage, Tilburg (NL)

Voor aanvullende data, zie de website van Guy