Kinnfolk : The Knotted Circle

 


Josh and Julie Kinn zijn een echtpaar woonachtig in de Blue Ridge Mountains, Virginia. Ik vermoed dat Josh Schotse roots heeft. Het duo bestaat sinds 2018 en The Knotted Circle is hun tweede album.

Hun muziek  bestaat voornamelijk uit traditionals van beide kanten van de oceaan. Samen weten ze met beperkte middelen de luisteraar te kluisteren. Julie speelt bodhrán en Josh gitaar,bouzouki en citer. Een aantal bekende traditionals als As I Roved Out, Loch Lomond en Now Whistlin Winds van Robert Burns passeren de revue.

Erg opgewekt is hun versie van The Galway Girl. Mij onbekend is het bijzonder fraai door Julie gezongen ballade Kilkelly, Ireland van de Amerikaanse songschrijver Peter Jones. Het vertelt het verhaal van een Iers gezin wiens zoon naar Amerika emigreerde, via een reeks brieven van de vader in Kilkelly. Het heeft vijf strofen, die de periode van 1860 tot 1892 beslaan. The Hat Song schreef Josh zelf.

Hun samenzang en -spel is buitengewoon gestroomlijnd. Ook dit album werd me weer door mijn Amsterdamse muziekvriend Henk onder de aandacht gebracht, waarvoor dank. Gelukkig maar, The Knotted Circle is een sobere, authentieke prachtplaat.  

Theo Volk

Releasedatum : 14 oktober 2022

Website : https://www.kinnfolkmusic.com/