Samuel James Taylor : Wild Tales and Broken Hearts

 


Sheffield troubadour Samuel James Taylor maakt al twee decennia muziek. Het eerste met zijn toenmalige band Dead Like Harry, waarmee hij in 2009 het Glastonbury Festival onveilig maakte. Hierna stortte hij zich op een solocarrière, de nodige zijprojecten (Taylor & Marie, Ophelia, The Greatest Endangered Thing) en stond hij als gitarist artiesten in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten bij.

Voor zijn nieuwste album Wild Tales and Broken Hearts trok hij naar de Skinny Elephant Studios in Nashville, Tennessee om er op te nemen met zijn vriend Neilson Hubbard. Hubbard is een veel gevraagd producer, die onlangs nog het fraaie Dark Enough to See the Stars van Mary Gauthier produceerde. Het album werd in slechts drie dagen tijd live in de studio opgenomen. Naast Hubbard, spelen Michael Rinne (Miranda Lambert), Juan Solorzano (Ruston Kelly) en Rebecca Van Cleave mee.

Taylor trakteert de luisteraar zowel op ingetogen als catchy liedjes. Van die catchy liedjes bleef Virginia Girl meteen hangen en waarbij stilzitten onmogelijk is. Het is volgens Taylor een lied over het omarmen van het bestaan met een zekere levensvreugde, gezien door de lens van een dromer.

“Naarmate we ouder worden, kan het soms maar al te gemakkelijk worden om volledig op te gaan in het leven van alledag. Ik schreef dit lied voor mijn vrouw, Rebecca, omdat ze me altijd op het goede spoor heeft kunnen houden als dingen te serieus worden, wanneer het leven te zwaar wordt... Ze herinnert me eraan speels te zijn, te dromen, te hopen en altijd te kijken naar de wereld met een kinderlijke verwondering.”.

Zijn ingetogen liedjes bevallen me overigens zeker zo goed. Taylor omschrijft zijn album als “A love letter to life, to art, to music, to love itself, to the journeys that take us away from ourselves and back again.”. Wild Tales and Broken Hearts is een bijzonder prettige eerste kennismaking met Taylor’s muziek.

Theo Volk

Releasedatum : 21 oktober 2022 Ki An Projects

Website : https://samueljamestaylor.com/