Pat & Evert : Eternal Conversations

 


Met Pat en Evert worden de Antwerpse meesterbassist, songwriter en producer Evert Verhees en de Nederlandse songwriter/zangeres Patricia Maessen bedoeld. Verhees werkte onder met grote namen als Toots Thielemans en Philip Catherine.

Maessen vormde samen met haar zussen Stella en Bianca de groep Hearts of Soul waarmee ze in 1970 Nederland met het liedje Waterman vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival. Korte tijd later vestigde het trio zich in België en veranderde hun naam naar Dream Express en namen in 1977 voor België deel aan het Eurovisie Songfestival. Patricia werkte later met ondermeer Toots Thielemans, Kris De Bruyne, Johan Verminnen, Raymond van het Groenewoud, Viktor Lazlo, Henny Vrienten, Salvatore Adamo, The Kids en Will Tura.

Patricia en Evert trouwden en namen begin jaren tachtig een zelfgeschreven songcyclus op met enkel piano en zang, maar het album werd nooit echt afgewerkt. Helaas stierf Patricia in 1996 veel te jong op slechts vierenveertigjarige leeftijd, wat de levens van Evert en zoon Tim volledig op de kop zette. Zesentwintig jaar na de dood van Patricia vond Evert het uiteindelijk tijd worden om het album af te werken.

De songs werden aangevuld met uitgewerkte arrangementen en de bijdragen van een exclusieve club van absolute topmuzikanten. Het resultaat is een bloedmooie en tijdloze songcyclus ergens tussen jazz en pop. Naast Patricia en Evert zijn verder te horen ; Marc Bonne – drums, Claude Salmieri – drums, Eric Melaerts – guitars, Kevin Mulligan – guitar, Philip Catherine – guitar (special guest) , Cesar Janssens – percussion, Bart Quartier – vibraphone, Bert Joris – trumpet,  Jeroen D’hoe and the Ataneres String Ensemble.

Het was overigens even wennen voor mij aan de zang van Patricia als die de hoogte in gaat. Meer dan terecht dat uiteindelijk na veertig jaar Eternal Conversations toch nog op de markt komt.  

Theo Volk

Releasedatum : 28 oktober 2022 Supertonic Records/Starman Records

Website : https://supertonicmusic.com/