Will Sheff : Nothing Special

 


Al ruim twee decennia maakt Will Sheff furore als frontman van de alt folk-country-indie-rock formatie Okkervil River, vernoemd naar een kort verhaal van de Russische schrijfster Tatyana Tolstaya. Overigens is deze band net een duiventil, een komen en gaan van bandleden, waarvan een aantal Sheff kent van de middelbare school. Onder andere Jonathan Meiburg, bekend van Shearwater en Loma, maakte deel uit van Okkervil River. De band maakte tot op heden negen albums.

Nothing Special is Sheff’s eerste soloalbum. Het album staat voor een groot deel in het teken van het overlijden twee jaar terug van ex Okkervil River bandlid en goede vriend Trevis Nelsen. Sheff licht toe : “Grieving for him, grieving for everything my friends have lost, grieving for the rock and roll myth, and trying to open my eyes to a more transcendent reality”.

Ook zijn recente verhuizing van Texas naar Los Angeles had zijn weerslag op Nothing Special. Sheff werd behoorlijk overdonderd door het overweldigende natuurschoon in zuidelijk Californië. Op  de binnenhoes staat Sheff dat ook als een nietig persoon afgebeeld in een immens natuurlandschap. Nothing Special laat Sheff voornamelijk horen op zijn meest ingetogen en intiem.       

Theo Volk

Releasedatum : 7 oktober 2022 ATO Records

Website : https://www.okkervilriver.com/

 

Will Sheff live :

10-03 BRUSSEL : Le Botanique

12-03 AMSTERDAM : Paradiso