Adam Harpaz : Electric Lady Powers

 


Greywood Records is een in Berlijn gevestigd onafhankelijk platenlabel en muziekuitgever voor moderne folk en singer-songwriters, eigendom van Heiko Wessels. De afgelopen jaren stuurde Heiko mij af en toe nieuwe albums op, die haast altijd voltreffers zijn. Dat geldt ook weer voor de EP Electric Lady Powers van de Australische singer-songwriter/producer Adam Harpaz.

Harpaz bouwt de laatste jaren gestaag aan zijn populariteit, niet alleen in het thuisland Australië, maar ook in een aantal Europese landen, helaas nog niet in Nederland. Bij zijn tweede tour vorig jaar door Europa trad hij op in tien verschillende landen. Vorig jaar behaalde hij een miljoen streams op Spotify.

Die populariteit is gemakkelijk verklaarbaar, ten eerste beschikt Harpaz over een stem, die volgens mij bij de meeste luisteraars zal gaan aanspreken. Daarnaast zijn de liedjes op zijn nieuwe EP erg relaxt, met name in opener en titelnummer Electric Lady Powers en Rollercoaster waan je je door de zwoele ritmes op het strand van Copacabana.

Zijn muziek wordt vaak omschreven als een mix van indie singer-songwriter, indie folk en coastal soul/jazz. Helaas bevat Electric Lady Powers slechts vier nummers, hopelijk volgt er snel een volledig album, want het smaakt naar meer, véél meer.

Theo Volk

Releasedatum : 29 maart 2024 Greywood Records

Website : https://www.adamharpaz.com/