The Hello Darlins : The Alders & The Ashes

 


Het debuutalbum Go By Feel van de Canadese Americana & Roots band The Hello Darlins verscheen nog in eigen beheer. Terecht zag het Nederlandse label CRS brood in deze groep en besloot het dubbelalbum The Alders & The Ashes uit te brengen.

Hun populariteit begon overigens flink te groeien nadat ze samen met Matt Andersen door Canada toerde, waaronder een optreden in de bekende Massey Hall, en vervolgens de podia in Europa onveilig maakten. Zo waren ze de afgelopen twee jaar te zien op het Rambling Roots Festival en in Paradiso.

De groep onder leiding van de ervaren zangeres Candace Lacina en toetsenist Mike Little maken een grote stap voorwaarts op de nieuwe, gevarieerde schijf. De afwisseling van de leadzang tussen de gevoelige stem van Lacina en de doorleefde stem van Little bevalt me prima. Samen was dit duo grotendeels verantwoordelijk voor het componeren van de liedjes, drie van de songs werden door Lacina alleen geschreven.

Het repertoire is een mix van stijlen, variërend van folk, country, blues, gospel en roots. Grotere bekendheid opent natuurlijke de nodige deuren en dus verleende enkele bekende namen hun medewerking aan het album, waaronder Martin Sexton. De band wordt door de pers regelmatig vergeleken met acts als Eagles, The Band, Bonnie Raitt en old school country acts als Dolly Parton en The Carter Family. Hopelijk keert de band hier snel terug voor optredens, want The Alders & The Ashes is een fraai album geworden.   

Theo Volk

Releasedatum : 1 maart 2024 CRS

Website : https://thehellodarlins.com/