Sam Evian : Plunge


 

De hoes vind ik spuuglelijk, gelukkig is de muziek op Plunge een stuk aantrekkelijker. Sam Evian is de artiestennaam van Sam Griffin Owens, een singer-songwriter, multi-instrumentalist, geluidstechnicus en producer uit Brooklyn, New York. Zo produceerde hij de afgelopen paar jaar de uitstekende albums Dragon New Warm Mountain I Believe in You van Big Thief en Excelsior! van Johanna Samuels.

Big Thief is een eveneens uit Brooklyn afkomstige indie-folkband, waarvan Adrianne Lenker de frontvrouw is. Naast Adrianne werkten onder andere ook zijn andere beste vrienden Liam Kazar, Sean Mullins, El Kempner van Palehound mee. Aan Adrianne vroeg hij de eerste paar dagen van de tiendaagse opnames vooral het proces te observeren. Zij kwam met het idee om Evian zowel live te laten zingen, bas te spelen en de ritmesectie aan te sturen, wat niet bepaald een eenvoudige opgave was.

Evian liet zich muzikaal inspireren door de documentaire “The Beatles: Get Back” van drie jaar geleden. Hierin worden The Beatles 21 dagen lang gevolgd in de studio voor de opnames van Let It Be. Bij de opnames werd gebruik gemaakt van vintage opname apparatuur. Het opnemen gebeurde op een lossere manier, perfectie was niet het heilige doel. Het eindresultaat is een louterende rockplaat, die powerpop hier en daar combineert met psychedelische invloeden en heerlijke grooves, wat het geheel regelmatig relaxed maakt. Evian’s vierde album Plunge is dan ook zijn beste tot nu toe.  

Theo Volk

Releasedatum : 22 maart 2024 Flying Cloud Recordings

Website : https://www.samevian.com/