Daisy Rickman : Howl

 


Het tweede album Howl van singer-songwriter, schilder en fotograaf Daisy Rickman verschijnt op de dag van de lente-equinox. Om zes minuten over vier vannacht stond de zon exact loodrecht boven de evenaar.  Daisy woont tegenwoordig in Londen, maar is afkomstig uit Mousehole, Cornwall. “Howl” betekent hier niet gehuil, maar is “zon” in het Cornish.

Net als op haar zeer succesvolle debuut Donsya a'n Loryow speelt autodidact Daisy alle instrumenten zelf. Naast zang hoor je Daisy op akoestische gitaar,  twaalfsnarige gitaar, contrabas, drums, percussie, sitar, cello, bouzouki, banjo, accordeon, klarinet, viool en synthesizer. Howl is opgedragen aan haar overleden oma Barbara J Rickman.

Het album heeft een hypnotiserende uitwerking op me. Je hoort de nodige psychedelische en experimentele invloeden. De natuur speelt regelmatig een belangrijke rol in haar muziek, zo gaat Bleujen an Howl, over een zonnebloem waarvan de blaadjes dansen in de wind. De repeterende tekst ziet Daisy als een mantra. Haar debuut was snel uitverkocht het zou me niet verbazen als Howl snel hetzelfde lot beschoren is.    

Theo Volk

Releasedatum : 20 maart 2024 Independent

Website : https://www.daisyrickman.com/