Boaz : Keep It Simple

 


Naar talentenjachten op tv kijk ik nooit. Vandaar dat de naam Boaz geen enkel belletje bij mij deed rinkelen. Boaz Roelevink stak zijn neus voor het eerst aan het venster door twee jaar terug de finale te halen van de SBS6 talentenshow “We Want More”. Het besef kwam toen dat hij als muzikant door het leven wilde gaan.

Boaz werd geboren in Franeker, maar verhuisde op anderhalve jarige leeftijd naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Daar werd in huize Roelevink veel (roots)muziek gedraaid en kreeg hij een voorliefde voor country, blues en soul. Vaak zong Boaz ook liedjes samen met zijn vader.

Terug in Nederland pakte hij op dertienjarige leeftijd de gitaar op om zichzelf te begeleiden. Hij begon ook eigen liedjes te schrijven. Zijn schrijversvaardigheden werden vergroot met de hulp  van Maurice van Hoek en John Verhoeven. Zo schreef laatstgenoemde mee aan het titelnummer Keep it Simple. John Verhoeven (AKA Mercy John) is een uitstekend songschrijver, die bijvoorbeeld ook meeschreef aan Danny Vera’s Rollercoaster.

Boaz wordt omringd door uitstekende muzikanten, de basis bestaat uit Marlon Pichel (drums, percussie, backing vocals)), Jonne Venmans (bas, backing vocals), Stan de Kwaadsteniet (piano, hammond orgel, synthesizer, backing vocals) en  Maurice van Hoek (akoestische en elektrische gitaar, backing vocals. Verder zijn in enkele nummers nog blazers te horen, waaronder saxofonist Jesse Schilderink (Liberati Quartet, De Raad van Toezicht).

De mosterd haalt Boaz uit de Amerikaanse rootsmuziek, die hij in jeugd hoorde.  Boaz heeft een bijzonder doorleefde stem, die je niet zou verwachten bij een twintigjarige en hij blijkt een geboren zanger. Hij zingt over eigen ervaringen, over zijn familie, zijn eerste liefde, zijn eerste gebroken hart en ander leed.

De liedjes kruipen snel onder de huid en je hebt als luisteraar al gauw de neiging om mee te zingen of te neuriën. Mijn favoriete track was al gauw Lighthouse. Keep It Simple is een ijzersterk debuutalbum. Boaz is een singer-songwriter om nauwgezet in de gaten te gaan houden. Ik hoop dat mijn collega reporters van de EuroAmericana Chart ook de nodige aandacht aan het album zullen gaan besteden.            

Theo Volk

Releasedatum : 9 september 2022 Independent

Website : https://boazmusic.nl

Boaz live :

09-09 LEEUWARDEN : De Neushoorn, Albumpresentatie