Spencer MacKenzie : Preach to My Soul

 


Zijn vorige allbum Cold November uit 2018 kreeg de nodige nominaties, bijzonder enthousiaste recensies en bereikte de toppositie van de blues charts in Canada. Dat het vier jaar geduurd heeft dat zijn derde album Preach to My Soul verschijnt heeft niet alleen te maken met de Corona pandemie. MacKenzie (25) voltooide onlangs zijn vierjarige muziekstudie aan Mohawk College in Hamilton, Ontario.

Het nieuwe album kwam financieel mede tot stand dankzij een crowdfunding van trouwe fans op Indiegogo. Het nieuwe repertoire laat een verschuiving horen van blues, naar blues met meer blues-rock-, soul- en rootselementen, waarmee hij nieuwe fans hoopt te winnen.

Direct valt in opener Baptized by Cold Water de livevibe op, het album lijkt live en zonder overdubs in de studio te zijn opgenomen. Het is trouwens een onvervalste protestsong en een steuntje in de rug van de actievoerders tegen de Standing Rock Pipelines. Meer informatie over dit onderwerp is eventueel hier te lezen. De komende single Don’t Want to Be Your Dog gaat over karma en mishandeling gezien door de ogen van een hond.

Bijna alle liedjes schreef hij samen met (broer?!) Richard MacKenzie. Spencer wordt omringd door uitstekende muzikanten, speciale gast is Juno award winnaar Steve Strongman. Hij speelt lead gitaar op een  stompende versie van Paul Simons Paranoia Blues. De andere, redelijk natuurgetrouwe  cover is No Good van de IJslandse band Kaleo.

Live-optredens van MacKenzie lijken me trouwens een aanrader getuige de foto’s op de binnehoes. Het zou mooi zijn als hij eens richting Europa zou kunnen komen voor optredens.     

Theo Volk

Releasedatum : 12 augustus 2022 Gypsy Soul Records/Bertus

Website : https://www.spencermackenzie.ca/