Rimer London : Hangover Piano

 


De naam Rimer London zei me helemaal niets, een bezoek aan zijn website maakte me helaas niets wijzer. Op Twitter omschrijft hij zichzelf als “music producer & long time lurker”. Hij schijnt inderdaad veel te lurken, gezien de titel Hangover Piano. Dat blijkt ook uit de dankbetuigingen op de hoes, waar hij onder andere veel dank uitspreekt aan zijn “drinking buddies”.

In het weekend, niet al te vroeg in de ochtend, daalt Amsterdammer Rimer Veeman in zijn badjas via een wenteltrap af naar zijn studio, vaak gebeurt dat in een brakke toestand. Maar volgens een vriend op Twitter ook als hij zich geil en angstig voelt. Dan speelt hij zich in zijn studio 395 zichzelf weg van de wereld. En zo klinkt Hangover Piano ook, iemand die volledig opgaat in diens eigen wereld.

Ondanks titels als Accidental Lambada en Ballad of Horny klinkt de muziek ingetogen, verstild en vredig. Hij maakt af en toe gebruik van repetitie, dus de invloed van de minimalisten is zeker aanwezig. Het is een album dat zich uitermate goed leent om bij weg te dromen op de late avond of de vroege zondagmorgen. De mooie cover is trouwens een schilderij van Seeger Baas.     

Theo Volk

Releasedatum : 9 september 2022 Excelsior

Website : http://rimerlondon.com/

Rimer London live :

11-09 AMSTERDAM : SkateCafe (albumpresentatie)