The Wilderness Yet : What Holds the World Together

 


Liefhebbers van Britse tradtionele folk muziek als ik, hebben op dit moment weinig reden tot klagen. Zo verschenen bijvoorbeeld onlangs prachtige albums van Bella Hardy en Angeline Morrison. Aan dat rijtje kan zeker What Holds the World Together van het trio The Wilderness Yet toegevoegd worden.

Frontvrouw is Rosie Hodgson (zang, banjo) en bestaat verder uit haar man Rowan Piggott (zang, fiddle en contrabas) en Philippe Barnes (zang, gitaar en fluit). Naast lijntjes naar de Britse folk zijn er ook naar de Ierse folk. De over-overgrootvader van Rowan was een traditionele Ierse verhalenverteller. Van een wax cylinder opname van hem is een fragment te horen in The Last Shanachie.

De heugelijke geboorte van de zoon  van Rosie en Rowan wordt gevierd met het slaapliedje The Nightingale’s Lullaby. Belangrijke thema’s op het album zijn liefde, de gemeenschap en connectie. Het is voor mij vooral de heldere stem van Rosie die de aandacht vraagt.

Voor een uitgebreide recensie verwijs ik graag naar die van Robin Denselow op de website van Folkradio UK, die hier te lezen is. Folkradio UK is trouwens een website waar ik zelf regelmatig de mosterd vandaan haalt, absoluut een aanrader.  

Theo Volk

Releasedatum : 21 juli 2022 Scribe Records

Website : https://www.thewildernessyet.com/